contact

Wie zijn wij?

Kitty Scholten-Schonk, osteopaat DO - (M)RO lid NOF - AGBcode 90037483
Tel:06-49118466 / E-mail: kitty@sgpa.nl
Fred Scholten, osteopaat DO - (M)RO lid NOF- AGBcode 90037484
Tel: 06-53279022 / E-mail: fred@sgpa.nl
AGBcode praktijk 90016100
Na onze middelbare school hebben we de opleiding fysiotherapie gevolgd en deze aangevuld met allerlei specialisaties als lymfe-oedeemtherapie, manueeltherapie, kindermanueeltherapie,  sportfysiotherapie, orthopedische geneeskunde (Cyriax) en medische trainingstherapie. Kitty heeft nog Pedagogische Wetenschappen aan de VU gestudeerd. 
Ondanks deze specialisaties bleven er vele vragen bij ons liggen met betrekking tot de paramedische behandelingen en zijn we op zoek gegaan naar een andere uitdaging.
We zijn met onze opleiding tot het behalen van het diploma osteopaat gestart in 1985 in België daar er toen der tijd in Nederland nog geen osteopaten cq opleidingen tot het behalen van het diploma osteopaat DO waren. Na de Belgische scholing (5 jaar) hebben we gedurende 2 jaar vervolgstudie gedaan in Frankrijk en na het schrijven van onze afstudeerthesis "TEMPOROMANDIBULARE DYSFUNCTION AFTER WHIPLASH INJURY" hebben we de erkenning DO (gediplomeerde osteopaat) ontvangen. In de thesis trachten we te verklaren waarom iemand na een kop-staart botsing (whiplash) kaakklachten kan krijgen.

Wij behoorden tot de eerst afgestudeerde en praktiserende osteopaten in Nederland, zijn medeoprichters van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie) en hebben meegeholpen aan de totstandkoming van de NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie). 
Wij hebben gekozen voor registratie in  het register van de NOF omdat in dit register alleen osteopaten met een medische BIG vooropleiding worden geregistreerd.

Osteopathie gaat over herstel van bewegingsverlies van structuren in het menselijk lichaam. De osteopathie als vak is voortdurend in beweging en ook wij zijn constant in beweging in ons vak en in onze vrije tijd.

Onze interesses liggen naast ons vakgebied ook in de sport en wel in de zeil- en schaatssport zoals ons logo verraadt. Gedurende de zomerperiode zeilen we ongeveer 2.000 NM. Door het actief uitoefenen van de wieler-, hardloop- en schaatssport en het trainersdiploma van de KNSB op zak hebben we een goede kijk gekregen op het ontstaan van blessures in die takken van sport en kunnen we hierop inspelen.

Contact

Witteweg 10
1431 GZ,  Aalsmeer

06 - 4911 8466 (Kitty)
06 - 53279022  (Fred)

info@sgpa.nl

Laat u zo snel mogelijk verder helpen en maak een afspraak via onze website

© Copyright 2016 Osteopathie Aalsmeer. Alle rechten voorbehouden